Pool, jacuzzi eller badtunna och vedeldad utomhusbastun har på kort tid gått från att vara någonting få förunnat till att mer och mer börja dyka upp i var mans trädgård. Tillsammans symboliserar dessa produkter tillsammans den totala känslan av vardagslyx och guldkant på tillvaron – och så kanske också för dig? Vem har inte i alla fall någon gång fantasierat om känslan av att sjunka ned med lite svenska färska jordgubbar med ett glas bubbel till i sin alldeles jacuzzi efter en hård arbetsvecka?

Något många emellertid förbiser är nyttan och glädjen av att i byggandet av sitt hemma spa, planera in en utedusch i anslutning till dem andra – kanske mera självklara komponenterna. Utomhusduschen är i sammanhanget en både billig och ytterst funktionell enhet som dels hjälper till att förlänga livslängden på filtren i både poolen och jacuzzin, den fyller även en mycket uppfriskande funktion i kombination med bastun. Det finns en uppsjö av modeller och tillbehör, men grundprincipen är att man genom direktverkande sol värmer upp vattnet direkt ur trädgårdsslangen vilket på genomsnittsmodellerna räcker till en varm dusch i ca 10-minuter. Några av de mer exklusiva modellerna har även tankar som klarar ända upp till en halvtimmes dusch i behaglig temperatur.

Just hur länge man vill duscha är en sak man bör tänka över när man köper sig en utedusch. Ju större tank desto längre tid man kan njuta av det strilande vattnet. Men samtidigt blir det inte alltid så snyggt men en allt för stor behållare. Ett alternativ är att bygga in sin utomhusdusch i en vägg eller mur. Detta är något som är gör att det blir betydligt snyggare. I dessa fall ger man sig även möjligheten att ha flera tankar kopplade till duschen.

Tycker du denna artikel var intressant? Läs fler Byggartiklar på byggartiklar.se