Att man ska ha vinterdäck på sin bil när det är vinter är det många som vet. Men under vilken period gäller det och vad ska man tänka på när det kommer till vinterdäck? Snö och is som det ofta är på vintern här i Sverige gör att kraven på däcken är höga. Perioden 1 december till 31 mars är det lag på att man ska ha på vinterdäck eller likvärdig utrustning om det råder vinterväglag. Har du dubbade däck så får du endast ha på dem under perioden 1 oktober till 15 april såvida det inte är snö och is ute eller är på väg att bli. Vinterdäckens minsta tillåtna mönsterdjup är 3 mm

Att tänka på med sommardäck

När det gäller sommardäck. så när det bra att inte ha för gamla däck och att du tänker på att friktionen på gummit blir sämre ju äldre sommardäck du har. Därför är det viktigt att i god tid se över dina däck och köpa nya om de du har är av äldre årsmodell eller om mönsterdjupet är under 1,6 mm. Ett bra sommardäck bör ha ett mönsterdjup på 3 mm, men det är godkänt ned till just 1,6 mm. Tänk också på att du inte får använda sommardäck tillsammans med vinterdäck.

Nordedäck har däck för dina behov

Hos oss Nordendäck finner du både vinterdäck och sommardäck som passar alla dina behov och vi kan även hjälpa dig att hitta rätt sorts däck som är anpassade för din bil och din körstil. Tänk på:

  • Faktorer som körstil och hastighet påverkar livslängden på dina däck
  • Årstider och vägbeläggningar påverkar dina däck
  • Förvara de däck du inte använder mörkt, svalt och torrt
  • Välj däck utifrån dina egna förutsättningar, användningsområde och bilens egenskaper
  • Genom att montera dina nyköpta däck på hösten förlänger du livslängden